Sitrusten sesongin huipennus

Kaupallinen yhteistyö Radisson Blu Hotellit

Satokausi-ajattelu valloittaa Suomea. Kerroimme aikaisemmin, että meillä on ilo olla mukana Radisson Blu Hotellien Brain Food -konseptissa. Satokauden herkullisista kasviksista pääsevät nauttimaan kaikki Radisson Blu -kokousvieraat.

Lue lisää Brain Foodin kuudesta periaatteesta ja katso millä keinoilla vireyttä ylläpitävä ruokavalio muodostuu  niin työ- kuin vapaa-ajallekin.

Brain Food -ruokavaliossa nautiskellaan sesongin kasviksista ja näin maaliskuussa valokeilassa ovat eksoottiset hedelmät sekä mehukkaat sitrukset. Sitrusten sesonki on pitkä ja alkukevään korvilla etenkin mandariini, greippi ja puoliveriappelsiini ovat parhaimmillaan.

Kevään sitruksia aivoille

Mandariini on mukavan helppo ja monelle maistuva hedelmä, joka sopii erinomaisesti aterioiden välille. Brain Food -ruokavaliossa onkin panostettu lounaan lisäksi myös terveellisiin välipaloihin. Mandariinit ovat lajikemäärältään suurin sitrushedelmien perhe ja niitä on yhtä monia kuin muita sitruksia yhteensä! Pitkän Satokauden aikana ehtii löytää itselleen mieluisimman lajikkeen, pikkusitrus on helppo kuoria ja syödä sotkematta – kauluspaita pysyy puhtaana.

Tyynen valtameren alueelta tuotu pomelolajike risteytyi aikoinaan Barbaroksen saarella kasvaneiden appelsiinien kanssa ja tämän seurauksena syntyi tuntemamme greipit. Greippi mielletään usein aamupalahedelmäksi ja siitä nautiskellaankin monesti raikkaana mehuna. Lohkoina tai mehuna – kumpikin yhtä maistuvaa! Herkullinen greippi on energiamäärältään kevyin sitrus eli reilusti makua saa vähillä kaloreilla. Brain Food -periaatteena on aina enintään 10 % rasvaa ja enintään 10 % lisättyä sokeria eli greippi sujahtaa ruokavalion periaatteisiin täydellisesti.

Appelsiinien sesongin loppumetrit ovat vielä käsillä eli kannattaa ottaa viimeistään nyt irti näistä huippusuosituista hedelmistä. Appelsiinien eri lajikkeita on nähnyt sesongin aikana useita – kannattaa suosia eri lajikkeita, niin makuun saa vaihtelua.

Näistä kasviksista onkin hyvä jatkaa kevättä kohti! Myöhemmin keväällä Brain Food -ruokavaliossa tullaan näkemään trooppisten hedelmien rinnalla myös hentoja kevään vihreitä vihanneksia sekä etenevissä määrin hedelmiä aina meloneista aprikooseihin ja persikoihin.

Joko odotat kevään sesonkia?

Brain Food -konsepti on saatavilla Suomessa osana Radisson Blu -kokouspalvelua Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Lue lisää: https://www.raflaamo.fi/fi/radisson-blu-brain-food

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.

Tekijä: Satokausikalenteri

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.