Kesän kiinnostavin illallinen – I AM POP UP

Kaupallinen yhteistyö I AM POP UP

Joko luit pari viikkoa takaperin ilmestyneen haastattelun satokausien mestarista Kozeen Shiwanista? Jutussa avattiin Shiwanin filosofiaa ruoanlaiton taustalla ja paljastettiin muun muassa mikä on huippukokin lempikasvis tällä hetkellä.

Satokausikalenterin toimituksella oli kunnia päästä mukaan I AM POP UP –tapahtuman avajaisillalliselle. Illan aikana pöytään kannettiin peräti 18 annosta sesongin parhaita herkkuja.

Kozeen Shiwan

Emme viitsi pilata yllätystä kaikilta paikan päälle meneviltä, siispä näytämme illallisesta vain pienen murto-osan. Kaikille annoksille ominaista oli huippuunsa viritetty kekseliäisyys, todella suuri käsityön ja osaamisen määrä sekä yllättävät raaka-aineet ja makukombot. Vai mitä sanotte vaikkapa fermentoidusta jogurttijuomasta tai raaoista rypäleistä, jotka hämmensivät kokeneet illastajat herukkamaisella olemuksella.

Kesä näkyi lautasilla vahvasti. Annoksissa oli väriä ja huumoriakin. Syötäviä kukkia vilisi alkuruoista jälkkäreihin, eikä pelkästään värittäjinä, vaan myös maustajina. Oli todella antoisaa arvailla illan mittaan mitä mikäkin annos sisälsi! Toisille tuli mieleen nostalginen mummola, toisille maailman huippuravintolat.

Raa’at rypäleet.
Vadelmia ja lihalientä.

Annosten kanssa tarjoiltiin nerokasta konseptia, kaiken kanssa sopivaa kuivan rapsakkaa tukiviiniä. Lisäksi mätsättyinä juomina tarjoiltiin erilaisia mehuja ja kekseliäitä juomia muun muassa ruusun terälehdistä. Upeaa sesongin hyödyntämistä!

Tässä on hauska idea. Vuoraa mehukannu kumilenksuilla kiinnitetyillä herukkalehdillä tai muilla puutarhasta tai pihasta löytyvillä kasveilla. Saat samalla sekä kauniin rekvisiitan, että väriä ja tuoksua ruokapöytään.

Ihanan simppeliä: salaattikimppu ja kastiketta kauniisti aseteltuna. Huomaa salaatinlehdestä askarreltu kimpun pidikelenkki.

Huippukokin taidonnäyte. Uuden sadon perunaa suolakuoressa kypsennettynä. Tämä annos tarjoiltiin raikkaan kastikkeen kanssa.

Olipa valtavan ihana illallinen kerta kaikkiaan! Satokausikalenteri suosittelee lämpimästi!

***

Vielä ehtii varata paikan kesän kiinnostavimmalle, sesongin mukaiselle illalliselle. Toimi nopeasti, osa illallisista on jo loppuunmyyty!

I AM SUMMER SEASON -illallinen järjestetään heinäkuun jokaisena perjantaina ja lauantaina. Varaa lippusi illalliselle tästä

Illallinen on kasvispohjainen ja siinä käytetään kalaa ja lihaa pienissä määrin. Menu on myös saatavilla täysin vegaanisena. Illalliset alkavat aina klo 20:00 ja jokaiseen kattaukseen mahtuu 20 henkeä. Paikkana toimii Kasarmikatu 21. Hinta on 160 € sisältäen 16 tarjoilua ja juomapaketin.

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi – suosi sesonkia!

Tekijä: Satokausikalenteri

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi - suosi sesonkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *