Vohveloidut omenat

Vohveloidut omenat

Täynnä makua olevat suomalaiset talviomenat sopivat upeasti tähän äkkiä valmistuvaan hauskaan ja herkulliseen jälkiruokaan. Vohvelirauta paistaa omenoihin kauniin ruskean ja rapean pinnan, joka ei kaipaa kylkeensä muuta kuin ripsauksen kanelia ja hunajaa.

2 annosta

Valmistusaika: 15 min

Ainekset

  • 2-3 suomalaista talviomenaa
  • juoksevaa hunajaa
  • kanelia
  • öljyä vohveliraudan voiteluun

Valmistus

  1. Pese omenat huolellisesti ja leikkaa vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi.
  2. Laita vohvelirauta kuumenemaan. Öljyä rauta.
  3. Voitele omenakiekot molemmilta puolilta hunajalla.
  4. Kun vohvelirauta on kuumennut, lado omenakiekot väljästi siihen ja paista. Omenoista irtoaa paljon nestettä, varo kuumaa höyryä!
  5. Kun omenat ovat hieman pehmenneet, paina rautaa kiinni, jotta myös edessä olevat kiekot paistuvat hyvin. Paista kunnes kiekot ovat kauniin ruskeita. Irrota varovasti raudasta.
  6. Nauti kuumana hunajan ja kanelin kera.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *