Vadelma Nice Cream

Vadelma nice cream

“Nice cream” viittaa banaaneista valmistuvaan jäädykkeeseen, joka on näppärä valmistaa. Ohje on helposti muunneltavissa, joten kokeile rohkeasti myös muita kesän makuja!

4-6 annosta

Jäätymisaika: väh. 4 h, mielellään yön yli

Valmistusaika: 20 min

Ainekset

Jäädyke
  • 3-4 banaania
  • 250 g vadelmia
Suklaakastike
  • 0,75 dl vaahterasiirappia (tai maun mukaan)
  • 0,5 dl lämmintä vettä
  • 0,25 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 dl kaakaojauhetta

 Valmistus

  1. Pilko banaanit ja siirrä ne  sekä vadelmat pakastimeen jäätymään kunnolla, mielellään yön yli.
  2. Siirrä jäätyneet banaanit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi massaksi. Kun banaanimassa on tasaista lisää joukkoon vähitellen jäisiä vadelmia niin että osa maustaa ja värjää massan ja loput jäävät sattumiksi. Säästä muutama marja koristeeksi.
  3. Siirrä jäätelö hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
  4. Valmista suklaakastike sekoittamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi.
  5. Tee jäätelöstä palloja vahvalla lusikalla tai jäätelökauhalla ja koristele annos suklaakastikkeella sekä kokonaisilla vadelmilla.
  6. Jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä ilmatiiviisti säilytettynä parisen viikkoa. Kastike kannattaa säilyttää ilmatiiviisti jääkaapissa.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *