Uunipuolukkahillo

uunipuolukkahillo

Uunihillot ovat todellista slow foodia, joiden valmistumista kannattaa odottaa kärsivällisesti. Pitkään hauduttamalla silmät sirriin vetävä happamuus muuttuu nimittäin kieltä hiveleväksi kihelmöinniksi. Nauti hillosi vaikka aamujogurtin seassa, liharuokien lisukkeena, lettujen päällä tai suoraan purkista 🙂

n. 4 dl

Valmistusaika: 40 min

Kypsytysaika: 3 h

Ainekset

  • 1 kg puolukoita (tuoreita tai pakasteesta)
  • 3 dl vettä
  • 1 dl hunajaa

Valmistus

  1. Yhdistä puolukat ja vesi uuninkestävään teräs- tai emalikattilaan. Keitä puolukoita puolisen tuntia tai kunnes marjat ovat pehmenneet ja hajonneet.
  2. Soseuta puolukat sauva-tai tehosekoittimella. Jos haluat, voit siivilöidä kuoret pois, jotta hillosta tulee erityisen silkkistä.
  3. Lisää hunaja ja sekoita kunnolla.
  4. Siirrä puolukkahillo kattilassa 120°C uuniin ja kypsennä n. 3 tuntia. Sekoittele hilloa silloin tällöin, jotta hillo ”kypsyy” tasaisesti. Hillon väri tummuu sitä enemmän, mitä kauemmin se on uunissa.
  5. Siirrä kuuma hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje tiiviisti. Säilyy jääkaapissa pari kolme viikkoa.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

6 vastausta artikkeliin “Uunipuolukkahillo”

    1. Moi Anna,

      Puolukka ja karpalo on niin saman makuisia, että veikkaan karpalon toimivan ihan yhtä hyvin. Eikun kokeilemaan!

  1. Hei! Miksi ajattelet että tuo ihanuus säilyisi vain muutaman viikon..? – tietystikin sehän syödään heti kun on niin herkkua 🙂 MUTTA jos tekisi ison satsin ja laittaa kuuman hillon uunissa kuumennettuihin purkkeihin niin sehän säilyy vaikka vuoden!

    1. Tuota samaa minäkin ihmettelen. Miksi se säilyy vain noin lyhyen ajan? Kun keitän hillosokerin kanssa perinteiseen tapaan puolukkahilloa, se säilyy hyvinkin yli vuoden.

  2. Eikös säilyvyys perustu lisättyyn sokeriin? Tähän ohjeeseen tulee hunajaa, ei sokeria, ja olisiko hunajalla hieman erilaiset säilytysominaisuudet?

  3. Ritva, Tuula ja Nonna,

    Edellinen vastaukseni on näemmä hävinnyt interwebsin mustaan aukkoon, joten laitampa sen uudelleen 🙂

    Säilyvyys on todennäköisesti mainitsemaani huomattavasti pidempi, mutta koska en ole asiaa todennut, en uskalla sitä luvata. Puhtaissa kuumennetuissa piripintaan täytetyissä purkeissa säilytettynä säilyvyyden pitäisi olla hyvä.

    Hunajahan on itsessään antibakteerinen aine, täysin käypää tavaraa on kuulemma löytynyt jopa Egyptistä kuninkaiden haudoista. Senkin uskoisin auttavan säilymistä.

    Joten, kaiken järjen mukaan säilyvyys on pitkä, mutta en halua luvata liikoja 🙂 Toivottavasti ymmärrätte!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *