Sitruunapikkuleivät

sitruunapikkuleivat

Nämä vegaaniset ja gluteenittomat pikkuleivät ovat rapeita pinnalta ja ihanan pehmeitä sisältä. Sesongissa olevat valtavan kokoiset sitruunat saavat ne maistumaan ihan isoäidin perinteiseltä sitruunakuivakakulta. Pyöräytä vaikka vappu-piknikille evääksi!

10 kpl

Valmistusaika: 10 min

Paistoaika: 15 min

Ainekset

  • 0,75 dl vaahterasiirappia
  • 0,6 dl nestemäistä kookosöljyä
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 40 ml sitruunan mehua
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 3 rkl kookosjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • teelusikankärjellinen suolaa

Valmistus

  1. Yhdistä vaahterasiirappi, kookosöljy, sitruunan kuori ja mehu kulhossa.
  2. Lisää kuivat ainekset ja sekoita kunnolla. Taikina voi olla paksua tai löysää tässä vaiheessa riippuen ainesten lämpötilasta.
  3. Siirrä taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin turpoamaan ja jähmettymään.
  4. Kuumenna uuni 175°C.
  5. Kun taikina on jähmettynyt, pyöritä siitä kymmenen samankokoista palloa. Siirrä pallot leivinpaperoidulle pellille ja paina ne varovasti lyttyyn niin että ne ovat mahdollisimman tasapaksuja. Pikkuleipien pinta saattaa hieman halkeilla.
  6. Paista 10-15 min tai kunnes pikkuleivät ovat pinnalta kauniin kullanruskeita.
  7. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua rauhassa, uunituoreina ne ovat todella pehmeitä ja vaikeita liikutella.
  8. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Säilyvät parisen viikkoa.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *