Sitruskonvehdit

sitruskonvehdit

Raikkaan kirpsakka sitrustäyte on hauskan sitkeää ja suklaakuorrute rapsahtaa herkullisesti haukatessa.

n. 25 konvehtia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Kypsennysaika: 2-3 tuntia

Jähmettymisaika: 30 minuuttia

Ainekset

Täyte
  • 4-5 isoa sitrusta (appelsiinia, greippiä, pomeloa) tai 8 pientä (mandariini, klementiini)
  • sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hunajaa
Kuorrutus
  • 100g mahdollisimman tummaa suklaata (kaakaota väh. 70%)

Valmistus

  1. Kuori sitrukset ja poista hedelmälohkoista kaikki kalvot ja mahdolliset siemenet. Se käy helpoiten leikkaamalla lohkot auki läheltä hedelmän keskustaa.
  2. Mittaa vesi, hunaja, sitruslohkot ja sitruunan mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmänliha on hajonnut tasaiseksi massaksi, noin tunti.
  3. Kerää hedelmäliha reikäkauhan avulla siirapin seasta.
  4. Levitä hedelmänlihamassa leivinpaperin päälle pellille ohueksi kerrokseksi. Kuivaa massaa 50° C uunissa mielellään kiertoilmalla, kunnes se on muuttunut sitkeäksi ja pinnasta kuivaksi, 2-3 tuntia.
  5. Pyörittele massasta pieniä palloja. Yritä puristaa ne mahdollisimman koviksi, jotta ne eivät hajoa kuorrutettaessa.
  6. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa. Pyörittele sitruspallot sulassa suklaassa esimerkiksi cocktail-tikkujen avulla. Siirrä leivinpaperin päälle jähmettymään ja jääkaappiin kovettumaan loppuun. Jos suklaata jää yli, voit tehdä sillä koristeraitoja kun se on jo hieman jähmeämpää. Valuta suklaata lusikasta ohuena nauhana ja liikuta lusikkaa nopeasti konvehtien yllä. Voit myös käyttää pursotinta. Säilytä kylmässä.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *