Sesonkireseptit: thai papaija-possuwok

20160118-IMG_6668

Soppahanna täällä moikka! Teimme Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä reseptikirjasen, joka ilmestyy ensi viikolla. Tässä hieman maistiaisia Sesonkireseptit-kirjasta maukkaan aasialaishenkisen papaija-possuwokin muodossa.

Papaija on tässä keväänkorvilla halvimmillaan, joten sitä tulee ahkerasti kannettua kaupasta kotiin. Papaijat tuodaan Suomeen raakana, mutta se kypsyy kotona huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Papaija on kypsänä miedon makea ja useimmiten syön sitä ihan sellaisenaan. Se kestää kuitenkin hyvin kuumentamista ja on paistettuna mainio lisuke kevään ensimmäisten grilliruokien kaveriksi.

Tässä papaija-possuwokissa maistuu myös papaijan pippuriset siemenet. Papaijan siemenet ovat superterveellisiä ja ne mm. tehostavat ruoansulatusta. Niitä on käytetty myös ehkäisykeinona Etelä-Amerikassa ja itse välttelinkin papaijan siementen syömistä raskaana ollessani. Googlettelemalla löytyy paljon kaikenlaista lisätietoa.

 

Tämän ja lähes 200 muuta sesonginmukaista reseptiä löydät Sesonkiherkut-kirjasta, tilaa nyt 24.4.2016 mennessä ja saat sen ilman postikuluja!

Sesonkireseotit: thai papaija-possuwok

 

THAI PAPAIJA-POSSUWOK

4:lle

*

2 tl öljyä
3 tl tamaria tai soijakastiketta
0,5 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
300 g porsaan ulkofilettä
1 limetin mehu
500 g kypsää papaijaa
2 rkl papaijan siemeniä
(tuoretta korianteria)

 

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa porsaanfile peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa papaija saman kokoisiksi kuutioiksi, säästä 2 rkl siemeniä.

Kuumenna pannussa öljy ja ruskista possukuutioita muutama minuutti. Lisää pannulle valkosipuli, tamari tai soijakastike sekä raastettu inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sitten papaijakuutiot ja paista taas pari minuuttia. Viimeistele ruoka limetin mehulla ja papaijan siemenillä. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan soijaa tai suolaa.

Tarjoile esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kera ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella korianterilla.

Satokausiajatteluun hurahtanut ruokabloggaaja, kokki & restonomi, wannabe-hortoilija ja yksivuotiaiden kaksosten äiti.

Tekijä: Hanna Hurtta

Satokausiajatteluun hurahtanut ruokabloggaaja, kokki & restonomi, wannabe-hortoilija ja yksivuotiaiden kaksosten äiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *