Sesonkireseptit: grillattua parsaa ja caesar-kastiketta

grillattua parsaa ja caesar-kastiketta / Hanna Hurtta

Joko olet kokeillut parsan grillaamista? Mielestäni se on ehdottomasti paras tapa kypsentää vihreä parsa!

Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse edes kuoria. Napsauta vain puiseva tyvi poikki ja nakkaa huuhtaistut parsat grilliin. Grillatusta parsasta syntyy myös hauska muunnelma klassisesta caesar-salaatista, parsa nimittäin rakastaa majoneesia ja parmesania.

 

Tämän ja lähes 200 muuta kekseliästä sesonginmukaista reseptiä löydät vastailmestyneestä Sesonkireseptit-kirjasesta. Tilaa omasi verkkokaupasta.

Sesonkireseptit: grillattu parsa caesar-kastikkeella

Grillatut parsat caesar-kastikkeella

4:lle lisukkeeksi tai 2:lle alkuruoaksi

*

500 g vihreää parsaa

1 rkl öljyä

suolaa & mustapippuria

2 rkl raastettua parmesania

2 dl leipäkrutonkeja

1 dl caesar-kastiketta

 

Leikkaa parsoista puisevat tyvet pois ja hiero öljy parsoihin. Grillaa parsoja aika ajoin käännellen noin 10 minuuttia, kunnes hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile vastaraastetun parmesanin, leipäkrutonkien ja caesar-kastikkeen (osta valmiina tai valmista itse alla olevan ohjeen mukaan) kera.

~

Nopea caesar-kastike

*

1 dl valmista majoneesia

1 pieni valkosipulinkynsi

1 sardellifile

2 rkl vastaraastettua parmesania

 

Hienonna valkosipulinkynsi ja sardellifile. Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Satokausiajatteluun hurahtanut ruokabloggaaja, kokki & restonomi, wannabe-hortoilija ja yksivuotiaiden kaksosten äiti.

Tekijä: Hanna Hurtta

Satokausiajatteluun hurahtanut ruokabloggaaja, kokki & restonomi, wannabe-hortoilija ja yksivuotiaiden kaksosten äiti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *