Raparperia mausteliemessä

raparperia mausteliemessa

Raparperi kypsyy makeassa mausteliemessä herkulliseksi lämpimäksi jälkiruoaksi. Yhdistä se maustamattomaan jogurttiin tai, jos todella haluat herkutella, vaniljajäätelöön. Käytä nuoria ja kauniin punaisia raparperin varsia, jotta saat jälkkäristä mahdollisimman näyttävän.

Annoksia: 4-6

Valmistusaika: 5 min

Kypsennysaika: 15 min

Ainekset

  • 350 g tuoretta raparperia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 3 rkl hunajaa
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
  • 0,25 tl kardemummaa jauhettuna
  • 2 kokonaista tähtianista
  • 1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet kaavittuna erikseen

Tarjoiluun maustamatonta jogurttia tai vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 2o0°C.
  2. Pese raparperinvarret ja pilko ne vinosti noin 5 cm pituisiksi paloiksi. Levitä palat vuoan pohjalle.
  3. Sekoita loput ainekset pienessä kulhossa ja kaada raparperinpalojen päälle.
  4. Kypsennä uunissa n. 12-15 min tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Hämmennä kerran pari kypsennyksen aikana.
  5. Annan jäähtyä hetki ja tarjoile jogurtin (tai vaniljajäätelön) kera.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

2 vastausta artikkeliin “Raparperia mausteliemessä”

  1. Joo. Raparperistä on moneksi. Silloin kun meillä vielä syötiin lihaa,niin paistoin lihasuikaleita ja pilkoin sinne sellasia kapeita palasia raparperia,hieman suolaa ja ripaus sokeria ja muut mausteet mitä milloinkin,joskus curryä tms,mieliteon mukaan.
    Kannattaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *