Potkua pinaatista – Koululaisten lempiruoka maistuu myös välipalana

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Koululaisten lempiruokakyselyssä on yksi klassikkoruoka, joka päätyy aina Top 10 -listalle ruokatrendien muuttumisesta huolimatta ja se on pinaattiletut. Edellisessä reseptissä perustelimme välipalojen tärkeyttä lapsille. Tässä reseptissä keskitymme proteiinin saantiin, kasviksia unohtamatta.

Juttusarja terveellisistä välipaloista on toteutettu yhdessä Vaasanin kanssa, julkaisemme koko viikon välipalojen ruokalistan. Pysyhän linjoilla!

Kasvavat lapset tarvitsevat energiaa ja kaikkia ravintoaineita tasapainoiseen kasvuun. Päivittäinen energiantarve määritellään yli 5-vuotiaille painon mukaan. Alle kaksi vuotiailla se on suositusten mukaan noin 1200 kcal vuorokaudessa ja 5-vuotiailla 1500 kcal vuorokaudessa. 7-10 vuotiailla energiantarve lasketaan 65-75 kcal painokiloa kohden.

Lapsen ruokailun suunnitteluun ei oikeasti tarvita excel-taulukon osaamista, mutta suuntalinjat on hyvä tarkastaa Syödään yhdessä – Ruokasuositukset lapsiperheille asiakirjasta.

Meidän vanhempien onneksi myös kotimainen elintarviketeollisuus antaa hyviä sekä helppoja ratkaisuja lasten välipaloihin. Vaasan Snäkki on hyvä esimerkki vastuullisesta suunnittelusta. Leipä sisältää valmiiksi kasviksia ja pääraaka-aineena on kotimainen täysjyväkaura. Snäkki sisältää myös melkein tuplasti proteiinia verrattuna perinteiseen täysjyväruisleipään.

Tämän reseptin idea lähti siitä, että muksulle tarvittiin koko yön nälkää pitävä ”proteiinipommi”. Aikaisemmin tuli tarjottua paistettua kananmunaa, mutta leivän avulla mukaan saatiin myös tuoreita kasviksia. Makumaailma muistuttaa lasten suosikkiruokaa pinaattilettuja.

Vaasan Snäkki – pinaattiletut

Tarvitset:

  • 1 Vaasan Snäkki -minileipä (40g)
  • 1 keitetty kananmuna (55g)
  • kourallinen pinaattia (noin 20g)
  • 1 tl puolukkahilloa (n.5,5g)
  • 1 tl kasviöljyä
  • valkopippuria
  • ripaus suolaa

Tee näin:

  1. Keitä, jäähdytä, viipaloi ja kuori kananmuna.
  2. Voitele Vaasan Snäkki -minileipä puolukkahillolla.
  3. Huuhtele pinaatit ja laita ne kulhoon. Kaada sekaan teelusikallinen öljyä, ripaus suolaa ja valkopippuria. Hiero pinaatinlehdet rikki, jotta ne vievät vähemmän tilaa leivän välissä.
  4. Lado kananmuna ja pinaatit leivän väliin.
  5. Nauti.

Ravintoarvot / annos (n.120g)

  • Energiaa 186,6 kcal
  • Rasvaa 7,2g
  • Hiilihydraattia 17g
  • Proteiinia 11,8g
  • Suolaa 0,3g

Ravitsemuksellisia nostoja reseptistä:

  • Yhdestä annoksesta saa puolet alle kouluikäisen lapsen päivittäisistä proteiineista (1,1g proteiinia / painokilo)
  • Yksi annos sisältää neljäsosan vähemmän energiaa kuin vastaava määrä pinaattilettuja.
  • Tämä resepti sisältää paljon proteiinia, joten jos päivän aikana on muuten tullut syötyä huonosti, niin tämä pitää taatusti nälkää.

Huomisessa reseptissä jatkamme koululaisten ja Karvisen lempiruokien parissa, mutta makumaailma heilahtaa Välimeren rannalle.

Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muuta käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.

Tekijä: Satokausikalenteri

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.