Persimonsorbetti ja mausteinen kookoskerma

persimonsorbetti

Tästä yksinkertaisemmaksi ei jälkiruokaohje voi enää mennä. Täydellisen kypsästä persimonista saa ilman kikkailua herkullista ”sorbettia” kun hedelmän tuikkaa pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen nauttimista. Makeasta hedelmänlihasta muodostuu pehmeää sohjoa, joka on täydellistä talvista jälkiruokaa yksinään tai mausteisen kookoskerman kanssa.

Kaksi annosta

Valmistusaika: 10 min

Jäätymisaika: 2-4 tuntia

Ainekset

Persimonit

2 Erittäin kypsää persimonia

Kookoskerma
  • 1 dl kookoskermaa
  • 0,5 tl kanelia
  • pikkurillin pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa

Valmistus

  1. Laita persimonit pakastimeen jäätymään n. 4 tuntia ennen tarjoilua (2 tuntia riittää tehopakastustoiminnolla).
  2. Valmista kookoskerma sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Juuri ennen tarjoilua leikkaa persimonien pohjat pois ja irrota hedelmäliha varovasti kuoresta. Töki hedelmäliha sohjoksi terävällä veitsellä.
  4. Tarjoile välittömästi kookoskerman kera.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *