Persikka-nektariinifudge

persikka-nektariinifudge

Yhdistä kesän makeat persikat sekä nektariinit kookokseen ja heitä joukkoon kourallinen lempipähkinöitäsi. Saat herkullista fudgea nautittavaksi terveellisenä herkkuna tai välipalana.

Valmistusaika: 30 min

Jähmettymisaika: 1 h

Ainekset

  • 200 g kookoshiutaleita (tai 2 dl kookosvoita)
  • yhteensä 4 persikkaa ja/tai nektariinia
  • 1 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai kookossiirappia
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 dl pistaasi-  tai muita pähkinöitä

Valmistus

  1. Mittaa kookoshiutaleet monitoimikoneeseen ja aja ne tasaiseksi löysäksi tahnaksi. Tämä vie koneen tehosta riippuen 10-15 min. Työntele reunoille tarttunut massa alas, jotta tahna on tasaista.
  2. Leivinpaperoi n. 18X25 cm vuoka.
  3. Sillä aikaa pese ja pilko persikat ja nektariinit. Lisää kookoksen joukkoon, kun kookos on valmista.
  4. Makeuta massa ja lisää kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää pistaasipähkinät ja pyöräytä vielä sen aikaa, että pähkinät pilkkoontuvat vähän, mutta jäävät vielä sattumiksi.
  6. Siirrä massa leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita.
  7. Anna jähmettyä jääkaapissa n. tunti. Leikkaa neliöitä terävällä veitsellä ja tarjoile kylmänä. Säilyy ilmatiiviisti säilytettynä jääkaapissa noin viikon.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *