Passionhedelmävaahtokarkit

Passionhedelmävaahtokarkit

Keväisen keltaisissa ja ihanan mehevissä vaahtokarkeissa maistuu trooppinen passionhedelmä.

Valmistusaika: 45 min

Jähmettmisaika: 1-4 tuntia

Ainekset

  • 1 dl passionhedelmämehua (itselläni kului tähän 7 hedelmää)
  • yhden mehukkaan appelsiinin mehu
  • yhden pienen sitruunan mehu (Kaikki mehut yhteensä n. 2 dl)
  • 0,75 dl vaahterasiirappia
  • 0,75 dl agavesiirappia
  • 2 rkl liivatejauhetta (tai 12 liivatelehteä)
Vuoan käsittelyyn
  • öljyä
  • perunajauhoja

Valmistus

  1. Leivinpaperoi pieni vuoka ja öljyä paperi tahmeaksi. Jauhota paperi perunajauhoilla, muista myös reunat!
  2. Halkaise passionhedelmät ja kaavi siemenet ulos. Irrota mehu siemenistä puristamalla se siivilän läpi mahdollisimman tarkkaan.
  3. Lisää passionhedelmämehuun appelsiinin ja sitruunan mehu.
  4. Jaa mehu kahteen pieneen kattilaan.
  5. Lisää toiseen kattilaan liivatejauhe ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehua sen verran että liivate liukenee kokonaan. Älä päästä kiehumaan! Siirrä valmis seos odottamaan.
  6. Lisää toiseen kattilaan siirapit ja hämmennä sekaisin. Kuumenna höyryäväksi.
  7. Kaada makeutettu mehu isoon kulhoon. Lisää liivatemehu ohuena nauhana joukkoon jatkuvasti vatkaten.
  8. Vatkaa täydellä teholla kunnes seos alkaa jäähtyä ja muuttua vaaleaksi. Tässä menee 10-15 minuuttia. Loppuvaiheessa massa alkaa kerääntyä vispilöiden ympärille kun niitä pyörittää matalalla teholla.
  9. Kumoa massa jauhotettuun vuokaan ja tasoita mahdollisimman hyvin. Massa vastustaa muotoilua tässä vaiheessa kovasti. Siirrä jääkaappiin jähmettymään loppuun, ainakin tunniksi.
  10. Kun massa on jähmettynyt, hiero pintaan hieman perunajauhoja ja leikkaa levystä sopivan kokoisia suupaloja. Voit töpötellä myös leikkuupinnat kevyesti perunajauhoissa.
  11. Säilyy ilmatiiviisti jääkaapissa parisen viikkoa.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

4 vastausta artikkeliin “Passionhedelmävaahtokarkit”

  1. Kannattaako kasvissyöjän korvata liivate agar agarilla, vai milläköhän sais parhaan lopputuloksen? 🙂

    1. Moi Emma,

      Minulla ei valitettavasti ole kokemusta agar agarista, joten en voi luvata sen toimivan. Äkkiä googlettamalla löysin erään sivuston mainitsevan sen maistuvan ikävästi läpi siinä missä liivate on mautonta 🙁 Maailmalla näkyy olevan myös muita vegaanisia liivatteen korvikkeita (esimerkiksi yhdistelmä soijaproteiiniisolaattia, guar gumia ja kasvisliivatetta, mitä ikinä se onkaan), mutta niitä ei taida löytää lähikaupasta. Jos uskaltaudut kokeilemaan agar agaria, kerro miten lopputulos onnistui!

      1. Hei,
        Varmaan voisi koittaa Dr.Oetkerin Vegegel-tuotetta, kasviperäinen liivatteen korvaaja. Sen voisin kuvitella toimivan, pitäisi itsekkin testata 🙂

        1. Moi Satu,

          Kiitos vinkistä! Pikagooglettaminen antoi ymmärtää, ettei vegegelissä tosiaan ole vahvaa ominaismakua. Käyttö vaikutti hieman erilaiselta, eli vegegel pitää kiehauttaa ja se jähmettyy nopeasti jäähtyessään. Voisin kuvitella sen siis sopivan loistavasti tähän tarkoitukseen. Tähän ohjeeseen tarvitaan kuusi pussia eli puolitoista pakettia Dr. Oetkeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *