Nappaa tämä aliarvostettu juures joulupöytään – muista mukulaselleri!

Tänä vuonna olemme yhdessä onnistuneet nostamaan jo kesäkurpitsa ja ruusukaali valokeilaan ja räjäyttäneet myyntitilastot. Vielä mahtuu yksi aliarvostettu kasvishaaste tälle vuodelle, nyt tulee:

#MUISTAMUKULASELLERI

Haastoimme viime viikolla suomalaiset maistamaan mukulaselleriä. Pitkästä viljelyhistoriasta huolimatta syömme tätä voimakkaan, mutta hienostuneen makuista juuresta alle 50 grammaa vuodessa.

Mukulaselleri on nostanut viime vuosina päätään ja fine dining -ravintolat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ovat olleet etunenässä viemässä trendiä eteenpäin.

Mukulaselleri tarjoillaan usein paahdettuna tai sileäksi pyreeksi ajettuna. Se sopii myös laatikkoihin, keittoihin, sipseinä, uunijuureksiin tai vaikka hillokkeeksi. Tiivistettynä: suhtaudu mukulaselleriin kuin mihin tahansa juurekseen ja ota se mukavana vaihteluna tutun porkkanan ja punajuuren rinnalle.

Jos tänä jouluna mukulaselleriä löytyisi jokaisesta suomalaisesta joulupöydästä, niin kulutustilastot RÄJÄHTÄISIVÄT! Keräsimme valmiiksi parhaat reseptit, joilla pääsee tutustumaan tähän kasvikseen.

Lue lisää mukulaselleristä!

Mukulaselleri kahdella tavalla

Paahdettuna ruskistetun voin kera

  • 1/2 mukulaselleri
  • 2 dl voita
  • ripaus suolaa

Paahda selleri. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paahda selleri kokonaisena kuorineen noin tunnin ajan. Leikkaa kuori irti ja tarjoile lohkoina ruskistetun voin kanssa.

Ruskista voi. Laita voi paloina kattilaan keskilämmölle ja paahda, kunnes väri muuttuu kauniin kinuskimaiseksi (noin 15 min). Kaada voi kulhoon niin, että sakka jää kattilan pohjalle. Käytä loput voista mukulaselleripyreeseen tai laita vaikka leivän päälle.

Pyreenä

  • 1/2 paahdettua, kuorittua mukulaselleriä
  • 1-2 dl maitoa
  • 1 rkl (ruskistettua) voita
  • ripaus suolaa

Lado kaikki raaka-aineet blenderiin tai aja sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa maitoa halutun koostumuksen saamiseksi.

Lisää reseptejä mukulaselleristä:

Kokonaisena kypsennetyt uunisellerit

Mukulaselleri gratiini

Ankanrintaa ja selleripyreetä

Mukulaselleri-omenasalaatti

Mukulaselleria tyylikkäästi

Mukulaselleripannacotta

Vuohenjuustogalette

Seuraa Satokausikalenteria myös somessa Facebookissa ja Instagramissa!

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.

Tekijä: Satokausikalenteri

Satokauden herkullisimmat, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset helppolukuisessa kalenterissa. Reseptejä, vinkkejä ja inspiraatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.