Mini snickersit taateleista

mini snickersit taateleista

Makeat, pehmeät ja tuoreet taatelit sopivat loistavasti täytettäväksi pähkinävoilla ja kuorrutettavaksi suklaalla. Lopputulos muistuttaa erehdyttävästi Snickers-patukan makuyhdistelmää sillä erotuksella, että näitä voi kuitenkin syödä hyvillä mielin. Tee iso erä ja kääräise osa lahjapakettiin!

Valmistusaika: 30 min

Jähmettymisaika: 2 h

Ainekset

  • 20 tuoretta taatelia
Täyte
  • n. 0,5 dl maapähkinävoita
  • laadukasta suolaa
Suklaakuorrute
  • 40 g raakakaakaovoita
  • 10 g kookosöljyä
  • 50 g raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl vaahtera-  tai kookossiirappia

Tai

100 g tummaa suklaata (kaakaota väh 70%)

Valmistus

  1. Valmista suklaakuorrute: Kaada isoon kulhoon kuumaa vettä ja sulata kaakaovoi ja kookosöljy pienemmässä kulhossa vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja siirappi kun kaakaovoi on sulanut nestemäiseksi. Voit myös sulattaa valmista suklaata mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja siirrä syrjään odottamaan.
  2. Viillä taateleiden kylki auki ja poista siemen. Täytä taatelit maapähkinävoilla ja ripottele pähkinävoin päälle hieman suolaa.
  3. Kasta täytetyt taatelit sulassa suklaassa ja anna ylimääisen valua pois. Siirrä leivinpaperoidun leikkuulaudan tai lautasen päälle ja jääkaappiin kovettumaan.
  4. Jos suklaata jää yli, voit koristella kovettuneen kuorrutteen valuttamalla päälle ohuita suklaanauhoja.
  5. Säilytä ilmatiiviisti kylmässä, säilyvät ainakin parisen viikkoa.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

8 vastausta artikkeliin “Mini snickersit taateleista”

  1. Hei, onko maapähkinävoissa tarpeen olla lisättyä sokeria vai ei? Kiitos 😊

    1. Moi Anne,

      Ei ole tarpeen, mahdollisimman ehtaa tavaraa kannattaa käyttää. Taateli itsessään on niin makeaa. Suklaassakaan ei tarvitse olla kuin aavistus makeutta. Pieni suola pähkinävoin seassa ei haittaa. Käytin sellaista, jossa on 99,5% maapähkinää ja loput suolaa ja ripottelin päälle vielä ripauksen lisää.

  2. Mitähän voisi laittaa maapähkinävoin tilalle, kyselee pähkinä- ja manteliallergikko.

  3. Hei, kiva että tämä Virpi Mikkosen blogissa jo aikaa sittsn nähty resepti löytää tiensä eri medioihin!

    1. Moi A,

      Jep, samasta ohjeesta näkyy Googlettamalla olevan lukuisia erilaisia versioita, tässä jälleen yksi.
      Mikäs siinä, on tämä niin herkkua, että sietää päästä mahdollisimman monen tietoisuuteen 😉

  4. Tein kookostäytteellä (kookosöljy, hiutale ja siirappiseos), tulee enemmin bounty kuin snickers mutta hyvää on.
    Miten urtekramin tumma tahini? Sesamtahna ainakin maun puolesta toimisi.

    1. Moi Linda,

      Totta, Bounty-versiokin maistuu varmasti mahtavalta! Tummasta tahinista ei ole kokemusta, mutta jos kokeilet, ilmoittele tänne, miten toimii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *