Kookos panna cotta ja mangosose

kookospannacotta ja mangosose

Hienostuneen makuinen kookos panna cotta sopii mahtavasti tarjottavaksi raikkaan mangososeen kanssa.

2 annosta

Valmistusaika: 30 min

Jähmettymisaika: vähintään 4 tuntia

Ainekset

Panna cotta
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa tai -kermaa (tai kuohukermaa)
  • sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta tai siemenet yhdestä vaniljatangosta
  • n. 1,5 tl liivatejauhetta (tai 3 liivatelehteä)
Mangosose
  • Puolikas mango
  • 1 rkl sitruunan mehua

Valmistus

  1. Yhdistä kookosmaito, vaniljajauhe ja sitruunankuori kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna hautua n. 10 min hämmennellen välillä. Siivilöi sitruunankuori pois nesteestä. Makeuta hunajalla. Ota pois lämmöltä.
  2. Ripottele liivatejauhe nesteen joukkoon ja anna turvota kymmenen minuuttia. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja sekoita kunnes liivate on liuennut kokonaan.
  3. Jaa kahteen pieneen astiaan, esimerkiksi kohokasvuokiin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään.
  4. Jaa puolikas mango vielä puoliksi. Soseuta toinen puolikas esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sitruunan mehu. Kuutioi toinen mangon puolikas pieniksi kuutioiksi ja lisää soseeseen. Hämmennä kevyesti sekaisin.
  5. Irrota panna cotta vuoasta terävän veitsen avulla ja kuumentamalla pohjaa hetki kuumassa vedessä. Kumoa vanukas tarjoiluastiaan. Lusikoi ympärille mangososetta. Syö heti.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *