Syksyn kaunein – Juureskeitto hummussilmällä

Kaupallinen yhteistyö Sevan

Tykkäätkö sinäkin hummuksesta? Kysyimme Instagramissa tällä viikolla ideoita hummus-ruokiin ja vastaanotto oli lievästä sanottuna lämmin – kuuma suorastaan! Kuuma on myös Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän keittiö, jos ruokatrendejä on uskominen. Molemmissa hummus edustaa ruoanlaiton tukipilaria.

Viime kesänä kokkasimme värikkään meze-lautasen. Postauksessa kerroimme miksi hummusta kannattaa syödä ja samat asiat pätevät edelleen: kikherneistä valmistettu hummus on herkullinen, monipuolinen ja terveellinen lisuke kaikkiin ruokavalioihin ja kaiken ikäisille.

Ravinteikas hummus sisältää runsaasti kasvipohjaista proteiinia ja hyvää rasvaa oliiviöljystä. Hyvän hummuksen tunnistaa pehmeästä ja kuohkeasta koostumuksesta sekä lyhyestä raaka-ainelistasta.

Kaikki edellä mainitut asiat yhdistyvät saumattomasti Sevan hummuksissa. Sevan on ruotsalainen perheyritys, joka syntyi, kun yrityksen perustaja, beirutilainen Hratch Maroutian päätti alkaa valmistaa itselleen tutun makuisia tuotteita.

Tänä päivänä Sevan-tuoteperheeseen kuuluu autenttisia herkkuja erilaisista hummuksista tuorefalafeleihin, mausteista kuiva-aineisiin, kikherneistä vuohenjuustoon ja pikkelöityihin kasviksiin.

Uudet maut

Sevan uudisti alkusyksystä erittäin suosittujen hummusten reseptin ja toi markkinoille uutuuksia. Jos merkin hummukset kuuluivat aikaisemmin koekeittiömme suosikkeihin, niin uudistetun reseptin myötä näitä tullaan ihan takuuvarmasti näkemään jatkossakin osana kasvispainotteista ruoanlaittoamme.

Sevan hummus on nykyään entistä kermaisempi ja täyteläisempi. Original hummus hurmaa juuri sopivan happamalla maullaan. Uutuuksista erityisesti  Hummus Hot’n’Spicy tykästytti pienellä potkullaan, mausteisuus on paprikan, valkosipulin ja chilin (1%) yhdistelmää. Hummus Basilika sekä Hummus Aurinkokuivattu tomaatti puolestaan ihastuttavat erityisen kauniilla ulkomuodolla, joka sopii astetta tyylikkäämpäänkin pöytään.

Kokeile myös muita Sevan hummuksia ja tahnoja. Esimerkiksi Paprikatahna eli perinteinen muhammarana on todella koukuttava ja sopii paahdetuille ja grillatuille kasviksille kuin nenä päähän.

Tapoja käyttää hummusta

Lupasimme Instagramissa testata kiinnostavimpia hummus-ideoita koekeittössä. Dippailu ja leivän päällä tuntuivat olevan kaikkein suosituimmat käyttötavat kaikessa helppoudessaan. Hummus on erinomainen dippi vihanneksille ja hyvä ravintosisältö tekee hummus-naposteluvihanneksista ravitsevan välipalan.

Muita kiinnostavia ideoita olivat muun muassa hummuksen käyttö pastakastikkeissa, suolaisissa puuroissa, kasvispihvien sidosaineena ja välipalana ihan sellaisenaan lusikoituna.

Inspiroiduimme erityisesti ehdotuksesta käyttää hummusta sosekeitossa! Hummussilmä, kyllä yhteisömme todisti jälleen olevansa meitä viisaampi. Pistimme idean toteutukseen.

Syksyn värikkäimmät juurekset

Juuri nyt erilaiset juurekset ovat parhaimmillaan. Vuoden vihanneksen tittelin voittaneen punajuuren maku sopii lämpimiin syysruokiin oivallisesti. Kauppojen hyllyjen tuoreempi tulokas, raitajuuri, hurmaa ihanalla ulkonäöllään. Kokeile myös keltajuurta, joka tuo kivaa vaihtelua punajuuren kirkkaaseen väriin.

Mikäli epäröit uudempien tulokkaiden, raita- ja keltajuuren käyttöä, niin huoli pois! Jos osaat valmistaa perunaa, niin osaat valmistaa näitä trendikkäitä kasviksiakin. Voit paahtaa, keittää ja soseuttaa juurekset. Lisäksi niitä voi käyttää ohueksi leikattuina raakana salaateissa tai vaikkapa pikkelöitynä. Mandoliini on hyvä apuväline kovien juuresten viipaloimiseen – varothan sormiasi.

Juureskeitto hummussilmällä

Kahdelle

Kuori juurekset. Leikkaa raitajuuresta muutama ohut siivu keiton koristeluun. Pilko loput juurekset kuutioiksi. Keitä suolatussa vedessä punajuuri ja raitajuuri. Kun juurekset ovat pehmenneet, niin kaada ylimääräinen vesi pois. Soseuta juurekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, lisää kasvislientä, kunnes koostumus on mieluinen. Kuumenna sose ja nosta liedeltä. Lisää jogurtti (älä kuumenna enää, ettei jogurtti juoksetu) ja sekoita.

Tarjoile keitto hummuksen ja leivän kanssa. Koristele keitto raitajuuren viipaleilla ja vaikkapa seesaminsiemenillä.

Vinkki! Saat vaihtelua keittoon vaikkapa porkkanoilla, perunalla, bataatilla, keltajuurella tai muilla juureksilla.

Sen lisäksi, että tämä keitto on huippuhyvää, on se myös aivan upean näköinen ja värinen! Värikäs soppa tuo piristystä syksyn päiviin. Kokeile!

***

Seuraa Sevania Instagramissa @sevanfood_suomi ja Facebookissa Sevan Suomi. Tileiltä löydät inspiroivaa reseptiikkaa ja säännöllisiä kilpailuja.

Katso myös Satokausikalenterin reseptit:

Maailman paras kasvislasagne

Kolmen kaalin salaatti

Kauden kasvispannu

Vihreät pavut ja halloumia

Porkkapesto

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi – suosi sesonkia!

Tekijä: Satokausikalenteri

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi - suosi sesonkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *