Granaattiomena-suklaafudge

granaattiomena-suklaafudge

Superhelppo suklaafudge tehdään joulun aikaa tuoreista taateleista ja koristellaan joulunpunaisilla granaattiomenan siemenillä.

Valmistusaika: 15 min

Jähmettymisaika: 2 h

Ainekset

  • 200g tuoreita taateleita
  • 50g tai reilu 1 dl kaakao- tai raakakaakaojauhetta
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl kookos- tai muuta maitoa
  • 2 dl granaattiomenan siemeniä

Valmistus

  1. Poista taateleista kivet ja aja ne tahnaksi monitoimikoneessa.
  2. Lisää kaikki muut aineet paitsi maito ja granaattiomenan siemenet.
  3. Lisää maitoa vähitellen ja vain sen verran, että massa muistuttaa mämmiä.
  4. Lisää granaattiomenan siemenet ja sekoita ne varovasti joukkoon esim. nuolijan avulla.
  5. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla tai leikkaa maito- tms. tölkistä yksi sivu irti ja pese ”kertakäyttövuoka” kunnolla. Tasoita massa vuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
  6. Kun massa on kovettunut, irrota se varovasti vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi.
  7. Tarjoile kylmänä, säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti säilytettynä n. viikon.
Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

Tekijä: Tiia

Reseptin on tehnyt sesonkikasviksista tehdyistä herkuista innostunut Tiia Peltoranta.

4 vastausta artikkeliin “Granaattiomena-suklaafudge”

  1. Hei,

    Kiitos reseptistä! 🙂 Kuinka paljon palasia reseptistä SUUNNILLEEN voi arvioida tulevaksi?
    Essi

      1. Moikka,

        Kiitos vastauksesta! Joulunyyttiin menee ehdottomasti tutuille kokeiluun 😛 Mukavaa joulun odotusta! Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *