Jalokivet lautasella! Salaatti Afrikan tähden hengessä

Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Marraskuun satokauden kasviksista valokeilaan pääsee rubiinin punainen granaattiomena, josta syntyy ihanan värikäs ja mehukas bulgursalaatti. Salaatti tarjotaan dukkah-maustettujen karitsankyljysten kanssa. Kaikki tämän reseptin ainekset löydät uudistuneesta Food Market Herkusta.

Pomegranate

Food Market Herkun marraskuun satokauden kasvikset ihastuttavat väreillään ja tämä Lähi-Idästä vaikutteita ottanut bulgursalaatti on saanut inspiraationsa lapsuuden klassikkopelistä – Afrikan tähdestä!

Rubiinin punaisen granaattiomenan lisäksi salaattiin sujahti smaragdin vihreää ruusukaalia ja ametistin keltaista keltajuurta. Eikä kolmattakaan satokausikasvista, satsumaa ole unohdettu, sillä siitä valmistui salaatille makean kirpsakka kastike.

Food Market Herkku

Tämä upean värikäs salaatti maistuu ihan sellaisenaankin vaikka lounaaksi, runsaaksi illalliseksi resepti muuttuu lisäämällä mukaan mehukkaita karitsan kyljyksiä. Uudistuneessa Food Market Herkussa on jopa 85 metriä palvelutiskiä ja lihatiskistä löytyvät maistuvat raaka-aineet arkeen ja juhlaan. Tiesitkö muuten, että Food Market Herkussa on myös oma kypsytyskaappi lihoille?

Food Market Herkusta löydät myös kaupungin parhaan öljyosaston, jossa riittää ihmeteltävää ja hypisteltävää. Öljyjä on joka lähtöön ja kauniit pullot suorastaan huutavat päästä ostoskoriin. Tähän salaattiin poimimme teemaan sopivan pistaasiöljyn, joka toimii parhaiten juurikin kastikkeissa ja ruokien viimeistelyssä. Paistamiseen ja muuhun ruoanlaittoon sopivia öljyjä löytyi myös runsaasti.

Herkullisen salaatin pohjana toimiva bulgur tarkoittaa rikottua vehnänjyvää. Se kypsyy nopeasti keittämällä ja on erinomaista salaateissa ruokaisuutta tuomaan. Bulgurin mieto maku sekä mukava suutuntuma tekee siitä mainion lisukkeen kastikkeille ja padoille. Bulgur on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja nappaat sen mukaasi pastojen ja riisien kanssa samasta hyllystä.

Viimeisen silauksen lähi-itämaiseen salaattiin tuovat mausteet ja erityisesti sumakki. Sumakki on samannimisen pensaan punaisista marjoista jauhettu mauste, jossa on kirpakka, lähes sitruunainen maku. Sumakin, kuten karitsan kyljysten kuorruttamiseen käytetyn dukkah-pähkinämausteseoksen löydät Food Market Herkun mausteosastolta. Sieltä napattiin mukaan myös pian erittäin ajankohtaiset kanelitangot, joilla maustettiin tässä ohjeessa bulgur.

Vinkki! Graattiomena-bulgur säilyy hyvin seuraavaan päivään, joten voit valmistaa sen etukäteen. Lisää kastike salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoamista.

Graattiomena-bulgursalaatti ja dukkah-kyljykset

Neljälle

  • 4 pientä keltajuurta
  • 1 granaattiomena
  • 1 pkt ruusukaalia
  • 1 pss kevätsipulia
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 dl bulguria
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl pistaasiöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 2 rkl sumakkia
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 (70 g) pss pistaaseja (suolaamattomia, kuorettomia)

Satsumakastike

  • 2 satsumaa (tarvitaan 1 dl mehua)
  • ½ dl pistaasiöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Dukkah-kyljykset

  • 12 karitsan kyljystä
  • sormisuolaa
  • ½ prk vihreää dukkahia

1. Pese, kuori ja lohko keltajuuret. Pyöräytä ne tilkassa öljyä ja paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
2. Leikkaa granaattiomena neljään lohkoon ja upota kulhossa veden alle. Nypi siemenet kalvoista ja valuta pois vesi.
3. Huuhtele ruusukaalit ja siisti kanta. Poista huonokuntoiset päälilehdet tarvittaessa. Leikkaa kaalit puoliksi ja suikaloi ne. Suikaloi myös kevätsipulit ja hienonna korianteri.
4. Keitä bulgur yhdessä kanelitangon kanssa pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 minuuttia. Siirrä kulhoon jäähtymään.
5. Mausta bulgur öljyllä, sumakilla, suolalla ja pippurilla.
6. Rouhi pistaasit ja lisää ne keltajuurten, granaattiomenan ja ruusukaalin kanssa bulgurin joukkoon. Kääntele lopuksi salaattiin kevätsipuli ja korianteri.
7. Purista satsumista mehu ja vatkaa joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
8. Valmista lopuksi kyljykset. Pyyhi lihan pinta kuivaksi ja mausta kyljykset kauttaaltaan suolalla. Kumoa dukkah lautaselle ja painele siinä kyljykset molemmin puolin. Paista kyljykset voi-öljyseoksessa pannulla keskilämmöllä 2-4 minuuttia per puoli. Tarjoa granaattiomena-bulgursalaatin kanssa.

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja  Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi – suosi sesonkia!

Tekijä: Satokausikalenteri

Kasvisten satokaudet yhdessä helppolukuisessa kalenterissa. Sijoita itseesi ja ympäristöösi - suosi sesonkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *